Oslo Lufthavn

Gardermoen er et område i Ullensaker kommunen, der ligger ca. 50 km fra Oslo. Her vil du kunne finde Norges hovedlufthavn Oslo Gardermoen Lufthavn. Lufthavnen er den anden mest travle lufthavn i Skandinavien og er det vigtigste knudepunkt for international trafik til og fra Norge. 24 millioner passagerer besøgte lufthavnen i 2014. Flyselskaberne Norwegian og SAS har deres base i Gardermoen, og det er også et vigtigt knudepunkt for Widerøe. Ca. 30 forskellige indenrigs flyruter fra Gardermoen udover 110 forskellige internationale flyruter, de fleste af dem med europæiske destinationer. Indenfor de seneste par år er flere flyruter til asiatiske, nordamerikanske og nordafrikanske lande blevet lanceret.

Det er nemt at komme fra Gardermoen til Oslo ved, for eksempel, at leje en bil, eller ved brug af bus eller tog. Det tager ca. 20 minutter at komme til Oslos centrum via tog. Hvis du kører til Oslo, skal du bare følge E6 til hovedstaden. Denne vej går lige forbi lufthavnen og har nok med skilte, der gør det nemt at finde ens vej. I området omkring Gardermoen findes der en del hoteller til nytte for passagerer, der har brug overnatning. Radisson Blu, Comfort, Clarion, Best Western og Gardermoens eget hotel er bare nogle af de hoteller, der findes i området. Lufthavnen ligger en gåtur fra alle disse hoteller, og ellers kan du vælge at tage deres shuttle-busser, som gør det nemmere for passagerer at komme fra lufthavnen fra hotellerne i rigtig god tid, før deres flys afgang.

Hvor man kan leje en bil i Gardermoen

Der findes en del biludlejnings-muligheder i Oslo Lufthavn. Du vil kunne finde de større biludlejningsfirmaer som: Sixt, Avis, Hertz, Budget og Europcar. Disse biludlejningsfirmaer ligbiluger ved siden af ankomsthallen, og de er derfor nemmere for flypassagerer at finde. Det kan være en god idé at forudbestille en bil via hjemmesider som Biludlejning24. Hvis du gør det, kan du nemmere få fingrene fat i bedre priser og også nemmere få fat i den bil, du ønsker at leje.

Rejsetips fra Gardermoen

Mange af dem, der lander i Gardermoen skal til Oslo. Det er nemt at komme fra Gardermoen til Oslo, enten ved at køre i bil eller ved at benytte sig af offentlig transport. Hvis du planlægger en dagstur til Oslo, kan det være en god idé at se de vigtigste seværdigheder: En tur på taget af Oslo Operahus, en gåtur opad Karl Johans gågade i retning mod det Royale Palads, en gåtur på Aker Brygge, og især et besøg af Akershus Fæstning. Ved fæstningen vil du kunne nyde en fantastisk udsigt over byen, og du kan besøge museet, der ligger indeni fæstningen.

En anden vigtig seværdighed i Oslo er Vigeland parken i Majorstua, som er en fantastisk park med skulpturer. Det er ingen overraskelse, at det er et af de mest populære destinationer for turister i byen. I midten af parken findes Oslo Museum, hvor du har mulighed for at lære om Oslos historie. Du vil også kunne finde frem til midlertidige udstillinger med forskellige temaer. For eksempel, vil du måske kunne opleve en billedudstilling arrangeret af Oslos borgere eller et historisk overblik og udstilling af Oslos forstæder.

Hvis du kommer til at opleve Oslo om natten, tilbyder Oslo et pragtfuldt natteliv. På Karl Johans gade findes der massevis af natklubber, og i området omkring Youngstorget og Grünerlø findes der også massevis af barer, der er populære i blandt de lokale af Oslos borgere.

Parkering i Oslo

Der er gratis parkering de fleste steder i Oslo i løbet af aftenen og om natten, men fra kl. 8 – 9 stykker om morgenen, er der parkeringsafgifter på mange af gaderne i Oslos centrum. Der findes en del parkeringshuse i centrum, og de kan være en god mulighed, hvis du vil have et sikkert sted til din bil natten over. Elektriske biler samt brintbiler kan parkere gratis i alle de offentlige parkeringspladser i Oslo. Hvis du har en OsloPass, som kan fås fra Visit Oslo, vil give dig muligheden for at parkere gratis med din udlejningsbil ved offentlige parkeringspladser.

Sikkerhed og trafikregler i Norge

I Norge kører bilerne på den højre side af vejen, og det er obligatorisk for alle bilpassagerer at have sikkerhedssele på. Det er forbudt at benytte sig af en mobiltelefon, imens man kører, medmindre den er håndfri. Den tilladte grænse for spirituskørsel er 20 mg af alkohol for 100 ml blod, hvilket egentlig betyder, at det ikke er lovligt at drikke, før man kører. Du skal være opmærksom på, at der i centrum af Oslo findes en del ensrettede gader, og biler skal næsten altid vige for sporvogne.