Biludlejning Kreta

Kreta er Grækenlands største ø, og det er en meget populær feriedestination for mange europæere. Det er svært at kede sig her, da Kreta er en ø med en masse attraktioner; fra de hvide sandstrande, imponerende bjergkæder til dybe dale og kløfter. Man kan også komme til at opleve særpræget kretensiske retter med den smukkeste præsentation af Kreta. For dem, der er interesseret i historie vil der også være meget at finde her. Der findes et utal af muligheder og at gå på opdagelse i gamle slotte og ruiner, eller måske et besøg på det arkæologiske museum kan friste én?

Kreta er en ø med en lang og rig historie. Ifølge græsk mytologi, blev Zeus født her, og det var her at monsteret Minotauros, der var halv mand og halv tyr, spiste unge kvinder og mænd, indtil helten Theseus slog ham ihjel. I Heraklion vil du finde et palads, der kan bevidne om Kretas episke historie, der strækker sig langt tilbage i tiden. Bosættelser på Kreta når så langt som 6.000 år tilbage før Kristus, og det var den minoiske kultur (cirka 2.000 år f.kr.), der var den første civilisation i Europa, der byggede paladser.

Billeje på Kreta

Der findes mange steder på Kreta, hvor man kan udleje en bil, både ved ankomst i lufthavnen, eller i mange andre byer. Du vil kunne finde de kendte biludlejningsfirmaer som Sixt, Hertz, Avis, Alamo og Budget med kontorer både i Chania og ved Heraklion lufthavn og i de større byer. Mange turister vælger at køre rundt i bil alene for at kunne gå på opdagelse på øen, så derfor kan det være en god idé at forudbestille en bil. Det kan nemlig garantere, at du får den bedste pris for den bil, du ønsker at leje ud. Du kan også benytte dig af sammenligningssider som Lejebil Kreta, Sixt, Skyscanner eller biludlejning Kreta og book din bil før ankomst.

Udforsk Kreta på egen hånd

Det siges, at Kreta har meget at byde på og denne ø virkelig fortjener en opdagelsesrejse! Der findes masser af firmaer, der tilbyder dagture i bus, men flere og flere turister ønsker at gå på opdagelse uden at skulle være afhængige af bestemte afgangstider og tidsplaner.

Kreta er et paradis for dem, der elsker natur. På øens sydvestlige kyst vil du finde Elafonissi Beach, som anses for at være et af de smukkeste og mest eksotiske strande, der findes på øen. Her vil du kunne slappe af og nyde den smukke udsigt!

På den nordvestlige side af Kreta finder man Gramvousa, en halvø med et gammelt slot på toppen. Slottet blev bygget som et fort, der skulle beskytte indbyggerne imod invasion. Stranden ved denne halvø, Balos Beach, minder om Elafonissi, et af de smukkeste steder, der findes på Kreta. For dem, der elsker natur og historie, kan dette sted stærkt anbefales. Du kan komme frem til dette område enten via bil eller båd.

Samaria Gorge er en 16 km lang kløft i bjergene, og det er et af de mest populære attraktioner på Kreta. Dette fantastiske naturområde har modtaget adskillige priser for sin unikke skønhed, og området har status som værende nationalpark. At gå igennem dette område er en hel unik oplevelse, som du aldrig vil glemme. Det er ikke muligt at komme hele vejen frem til Samaria Gorge med en lejet bil, men fra byerne Sougia og Paleochora, vil de lokale færger sejle dig hen til det fantastiske sted.

Historiske Kreta

For historieentusiasterne, er det et must at gå på opdagelse i Kreta med en lejet bil. Hvorfor ikke tage på en historisk tur af øen? 5 km fra Heraklion vil du kunne finde det historiske Knossos palads, der absolut skal besøges. I Rethymnon kan du besøge fortet, der blev bygget i 1500-tallet, og hvis du tager til Chania, kan du besøge adskillige forte samt et arkæologisk museum. Det er kun en del af de mange historiske steder og bygninger, der findes på Kreta, som vil gøre din ferie endnu mere spændende!

Færdselsregler og sikkerhed på Kreta

På Kreta kører man i højre side, og sikkerhedsbæltet er obligatorisk. Man skal være 21 år for at kunne køre, og for at kunne leje en bil, skal man have haft sit kørekort i mindst et år. De fleste benzintanke lukker klokken 19.00 på hverdage og er lukkede om søndagen, men det er dog muligt at finde benzintanke, der har åbent døgnet rundt. Det kan være værd at notere, at trafikken i Grækenland går en smule hurtigere end i de fleste europæiske byer, og der er mange scootere og knallerter på vejen.